Haberler

HABERLERE GERİ DÖN

NİŞASTA VE KURU MADDE ORANI YÜKSEK SİLAJLIK MISIR ÇEŞİTLERİ ÇİFTÇİLERE KAZANDIRIYOR

MAY Tohum’un ıslah ettiği ve Maysilaj markası altında konumlandırdığı silajlık mısır çeşitleri Hido, Everest ve 94MAY66 çeşitleri, yüksek besin değerleri ve verimlilikleriyle hem mısır üreticilerinin hem de hayvancılık ve silaj işletmelerinin yüzünü 2018 sezonunda da güldürdü. 

MAY Tohum, Ar&Ge çalışmaları kapsamında ıslahını gerçekleştirdiği, besin değerleri ve verim potansiyeli yüksek, Premium segmentteki silajlık mısır çeşitlerini MAY Silaj platform markası altında üreticilerle buluşturuyor. Yüksek verimi kaliteyle sunan “MAY Silaj” çeşitleri, yüksek kuru madde oranı ve nişasta oranlarının yanı sıra yüksek verim potansiyelleri, mükemmel koçan yapısı, stres koşullarına dayanıklılığı ve yeşil kalma süresinin uzunluğu gibi özellikleriyle üreticilerin ve hayvancılık işletmelerinin beğenisini kazanıyor. MAY Tohum’un silajlık özel çeşitleri Hido, Everest, 94MAY66 ve 72MAY99 çeşitleri % 32-36 değerlerindeki yüksek nişasta ve kuru madde oranları ile rakipleri karşısında öne çıkıyor.

Kaliteli Mısır Silajı Günlük Rasyon Maliyetini Düşürüyor

Silajlık mısır çeşitleriyle ilgili detaylı bilgi veren MAY Tohum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Çiftçiler, “Firma olarak Ar&Ge faaliyetlerimizde amacımız, üreticilerin ihtiyaç ve beklentilerine çözüm olacak nitelikte, yetişeceği bölgenin toprak ve iklim şartlarına uygun, stres şartlarına ve hastalıklara dayanıklı ve verim potansiyeli yüksek kaliteli tohum çeşitlerini geliştirmek. Bu amaçlar temelinde oluşturduğumuz MAY Silaj Platformu altında konumlandırdığımız silajlık mısır çeşitlerimiz, verimliliklerinin yüksek olmasının yanı sıra kaliteli bir mısır silajı için gerekli olan yüksek nişasta ve kuru madde değerleriyle de farkını ortaya koyuyor. 2018 sezonunda, uygun iklim ve bakım şartlarında yetiştirilmiş MAY Silaj markalı mısır çeşitlerimiz, dekara 10 tonları aşan verim sonuçları ve % 32-36   değerlerindeki nişasta ve kuru madde oranlarıyla hem üreticilerin hem de hayvancılık işletmelerinin beğenisini kazandı. Yüksek besleyicilik değerlerine sahip, mısır çeşitlerimizden yapılan kaliteli mısır silajları, et ve süt verimine pozitif katkıda bulunmasının yanı sıra, yüksek fiyatlı hazır yem tüketimini azaltarak hayvancılık işletmelerinin günlük rasyon maliyetlerini de düşürmelerine etki ediyor. “dedi. 

 

Hayvan Beslemesine Yönelik Eğitimler Devam Edecek

1999 yılından bu yana mısır konusunda Ar&Ge faaliyetleri yürüten MAY Tohum, ıslah ettiği silajlık mısır çeşitleri ve çiftçilere sunduğu hizmetlerle adından söz ettirmeye devam ediyor. 2018 sezonuyla ilgili detaylı bilgi veren Çiftçiler, “MAY Tohum olarak üreticilerin tohum konusunda ihtiyaç ve beklentilerine çözüm olmamızın yanı sıra, hayvancılık sektörünün de ihtiyaçlarını iyi analiz ediyor, ıslah faaliyetlerimizi bu doğrultuda sürdürüyoruz.  2018 sezonumuz oldukça yoğun geçti. Türkiye’nin dört bir yanında, yem bitkileri, mısır ve ot silajları, sahip olması gereken besin değerleri ve kaliteli bir silajın nasıl olması gerektiği konularında gerçekleştirdiğimiz eğitimler ile üreticilerimizin ve hayvancılık işletmelerinin yanında olduk. Adana, Afyon, Kayseri, Niğde ve Edirne olmak üzere 5 şehirde gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde, Uludağ Üniversitesi, Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İ. İsmet Türkmen hocamız, üretici ve yetiştiricilere “Hayvan Beslenmesinde Mısır ve Yonca’nın Önemi” ve “Kaliteli Mısır ve Yonca Silajlarının Sahip Olması Gereken Özellikler” konulu eğitimler verdi. Hayvan beslemesi ile ilgili bu eğitimlere yeni sezonda da devam edeceğiz.  İlave olarak, konusunda uzman teknik destek mühendislerimizle, geliştirdiğimiz çeşitlerin ekildiği tüm bölgelerde, çiftçilerimizin her sorununu dinleyip, en uygun çözüm önerilerini sunup, bir nevi danışmanlık hizmeti sunduk.” diye konuştu.

  • Tarih: 12.11.2018
  • Kategori:
  • Etiket: ,