MAYSİLAJ

Kaliteli bir silajlık mısır çeşidinin sahip olması gereken özelliklerin belirlendiği MAY Silaj platformu altındaki çeşitler, yüksek besin değerleri ve verimlilikleriyle hem hayvancılık işletmelerine hem de üreticilere yüksek kazanç sağlamaktadır.

MAY Silaj Çeşitlerinin Kalite Özellikleri;

1. Adaptasyon kabiliyetleri çok yüksektir.
2. Sürme ve topraktan çıkış güçleri çok yüksektir.
3. Yaprak yapıları yarı dik gelişir, sık ekime uygundur.
4. Koçan uç doldurmaları çok iyidir.
5. Olgunluk aşamasında yeşil kalma (Stay green) özellikleri çok iyidir.
6. Silajda kuru madde oranlar yüksektir. (% 25 - % 36 )
7. Silajda dane oranları çok yüksektir.
8. Silajda Nişasta oranları yüksektir. (% 27-%32)
9. Silajda Protein oranları yüksektir. (% 8 - % 9,6)

Sonuç olarak; MAY Tohum silajlık mısır çeşitleri sahip oldukları yüksek besin değerleri ve sindirilebilirlik özellikleriyle yüksek hayvansal ürün verimi sağlaması amaçlanmaktadır.